Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Καθαρισμός και Φόρτιση Κρυστάλλων και Ημιπολύτιμων Λίθων

Υπάρχουν πολύ τρόποι για να καθαρίσετε τους κρυστάλλους σας, εδώ θα σας αναφέρουμε τους πιο γνωστούς και τους γενικά αποδεκτούς από τους Κρυσταλλοθεραπευτές, τους Γεμμολόγους και τους γνώστες του είδους.
  1. Βάζετε σε ένα διάφανο μπολ χωρίς σχέδια, χλιαρό νερό, ρίχνετε μια κουταλιά αλάτι Ιμαλαΐων, βάζετε τους κρυστάλλους μέσα και τους αφήνετε για τρείς ώρες. Είναι καλύτερα να βάζετε μαζί κρυστάλλους που ανήκουν στην ίδια γεμμολογική οικογένεια. Αφού περάσουν οι τρείς ώρες ξεπλένετε τους κρυστάλλους σε τρεχούμενο νερό (στο σπίτι στην βρύση) και τους τοποθετείτε σε ένα λευκό πανάκι από φυσικό υλικό, μαλλί, βαμβάκι, μετάξι, τους βγάζετε στον 'Ηλιο για να τους φορτίσουν οι ακτίνες του και τους αφήνετε για μία ώρα.
  2. Εάν τα ορυκτά σας είναι ευαίσθητα στο νερό, τότε τα ακουμπάτε πάνω στο αλάτι, γυρνώντας τα συχνά μέσα σε διάστημα τριών ωρών και κατόπιν τα βουρτσίζετε με ένα μαλακό βουρτσάκι για να φύγει το αλάτι. Εάν τα ορυκτά σας είναι ευαίσθητα και στο αλάτι, τότε, βάλτε σε ένα μπολ αλάτι και βάλτε πάνω από το αλάτι ένα πανάκι από φυσικό υλικό, και τοποθετείστε πάνω του τους κρυστάλλους, σκεπάστε αυτό το μπολ, με ένα πανί από φυσικό υλικό, αφήστε τους για τρείς ώρες και μετά βγάλτε τους στον 'Ηλιο για να τους φορτίσουν οι ακτίνες του για μία ώρα.
  3. Εάν είστε τυχεροί και είστε κοντά σε εξοχή, θάψτε τους κρυστάλλους σας στο χώμα, αφήστε τους για τρείς ώρες μέχρι τρείς μέρες, ανάλογα το χρόνο που έχετε στην διάθεση σας, και μετά τοποθετήστε τους κάτω από φυσικό τρεχούμενο νερό, π.χ καταρράκτης, ποτάμι, ρυάκι, όπου καλό θα είναι να τους έχετε σε ένα διχτάκι από φυσικό υλικό για να μην χαθούν. Ξεπλύντε τους με νερό και βγάλτε τους στον Ήλιο για να τους φορτίσουν οι ακτίνες του για μία ώρα.
  4. Βάλτε τα μαζί με ορυκτά που έχουν ενεργειακά καθαριστικές ιδιότητες όπως, η καρνεόλη, ο κόκκινος χαλκηδόνιος, και ο χαλαζίας. Ξεπλύντε τους με νερό και φορτίστε τους στον Ήλιο.
  5. Εάν θέλετε να έχετε έναν μόνιμο εργαλείο καθαρισμού, πάρτε μία πλάκα χαλκού κομμένη σε τετράγωνο, ρίξτε πάνω της τρίμματα χαλαζία ή πολύ μικρά βοτσαλάκια και στις τέσσερις γωνίες του τετραγώνου τοποθετήστε από έναν μονοκρύσταλλο χαλαζία με την μύτη του προς τα τρίμματα του χαλαζία. Πάνω στα τρίμματα τοποθετήστε τα ορυκτά που θέλουν καθάρισμα. Ξεπλύντε τους με νερό και φορτίστε τους στον 'Ηλιο.
  6. Υπάρχει και η διαδικασία που ο καθαρισμός και η φόρτιση γίνεται βάση των φάσεων της Σελήνης. Οσοι επιθυμούν να την ακολουθήσουν, τότε, θα πρέπει να κάνουν τον καθαρισμό στην χάση της Σελήνης (+)(-) μία μέρα και την φόρτιση στην Πανσέληνο (+)(-) μία μέρα. Το διάστημα που μεσολαβεί έχουμε τους κρυστάλλους αποθηκευμένους σε σκοτεινό μέρος.
  7. Μπορείτε να καθαρίζετε τους Κρυστάλους σας, αν τους τοποθετήσετε πάνω σε  λειτουργικούς Οργονίτες, ενώ στη συνέχεια τους φορτίσετε στο Φώς του Ήλιου.

Ευαίσθητοι Λίθοι στο Αλατόνερο και τον Ήλιο.

Λίθοι που δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το αλατόνερο: 
Αζουρίτης, Μαλαχίτης, Τυρκουάζ, Σελενίτης, Κεχριμπάρι, Μαργαριτάρι, Κυανίτης, Κοράλι, Σελεστίτης, Αγγελίτης, Ρόδο της Ερήμου, Αλάβαστρο.

Λίθοι που αφυδατώνονται στο αλατόνερο και χάνουν τη λάμψη τους:
Οπάλιος, Φεγγαρόπετρα, Ηλιόλιθος, Λαμπραδορίτης, Αραγωνίτης, Κουνζίτης, Λάπις λάζουλι, Σοδαλίτης, Φθορίτης, Ασβεστίτης, Απατίτης, Αυτοκρατορικό Τοπάζι.

*Όλα τα ακατέργαστα πετρώματα και γενικά οι λίθοι που η σκληρότητα τους είναι μικρότερη του 7 με βάση την κλίμακα Mosh καλό είναι να μην έχουν παρατεταμένη επαφή με το αλάτι.

Λίθοι που αποχρωματίζονται όταν εκτεθούν για πολλές ώρες στον ήλιο:
Αμέθυστος, Ρόζ Χαλαζίας, Αβεντουρίνη, Ακουαμαρίνα, Βήρυλλος, Κιτρίνης, Κουνζίτης, Ζαφείρι, Φθορίτης, Καπνίας. 

πηγή: www.politimigi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...