Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

Χειμερινό Ηλιοστάσιο - η διαδικασία για να πιάσουν οι ευχές σας!

συνέχεια...

Η μέθοδος για την πραγματοποιήση των ευχών, απαιτεί 12 μέρες, από τις οποίες οι πρώτες 3 είναι για την προετοιμασία και οι υπόλοιπες 9 για την εκτέλεση, δηλαδή το φύτεμα του σπόρου και τη φροντίδα των πρώτων ημερών.


Το ιδανικό είναι να φυτέψετε το σπόρο την ανατολή της ημέρας του χειμερινού ηλιοστασίου. Η προετοιμασία ξεκινάει 3 μέρες πριν. Μπορείτε, ωστόσο να φυτέψετε το σπόρο – ευχή οποιαδήποτε μέρα από τις 20 έως τις 25 Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία μοιράζεται σε 3 στάδια:

1. Προετοιμασία (3 μέρες)

2. Φύτεμα σπόρου (διαλογισμός 20 λεπτών περίπου)

3. Φροντίδα (9 διαλογισμοί των 5 λεπτών περίπου).


1ο Στάδιο
Προετοιμασία

Η φάση της προετοιμασίας είναι πολύ σημαντική και έχει να κάνει με το ξεκαθάρισμα του στόχου που θέλετε να πετύχετε και την κατασκευή του σπόρου – ευχής που θα φυτέψετε. Προετοιμάζεστε τρεις μέρες πριν σε τρία επίπεδα – σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό πριν προχωρήσετε στο φύτεμα του σπόρου, την τέταρτη μέρα.Σωματικό: Στην ουσία πρόκειται για μια περίοδο νηστείας και αποχής από την ερωτική πράξη. Αυτές τις μέρες δεν θα φάτε κρέας ή ψάρι και θα κάνετε απαραίτητα ένα καλό μπάνιο καθαρισμού κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Γενικά δηλαδή θα φροντίζετε την αγνότητα και την καθαριότητα του σώματός σας.

Συναισθηματικό: Σε αυτό το επίπεδο είναι σημαντικό να ελέγχετε τα συναισθήματά σας. Μην κάνετε παρέα με άτομα που σας θυμώνουν ή σας εκνευρίζουν και μην μπλέκετε σε ψυχοφθόρες καταστάσεις. Αν γίνεται, φροντίστε να πάτε κάπου όπου μπορείτε να είστε ήρεμοι και να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και την προετοιμασία. Και εδώ ο κανόνας είναι να φροντίσετε την καθαρότητα του συναισθηματικού σας κόσμου, να διώξετε από μέσα σας οτιδήποτε βαραίνει την καρδιά σας. Αν είναι δυνατόν συγχωρέστε αυτούς που σας έχουν πληγώσει και ζητήστε (έστω και νοητικά) συγχώρεση από αυτούς που πληγώσατε εσείς. Μην ξεχάσετε να πείτε ένα ευχαριστώ και να εκφράσετε την αγάπη σας σ’ εκείνους που σας αγαπούν και σας στηρίζουν.

Νοητικό: Σε αυτό το επίπεδο εντάσσεται όχι μόνο η καθαρότητα και η θετική κατεύθυνση της σκέψης σας, αλλά και η προετοιμασία της ευχής – σπόρου. Η προσευχή και η θετική σκέψη είναι απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας. Η ευχή σας θα είναι ένας στόχος που θέλετε να πετύχετε πχ αφθονία ή υγεία. Ο στόχος θα πρέπει να έχει νόημα για σας και να μην περιλαμβάνει επιθυμίες και απατήσεις άλλων ατόμων που δεν τις θέλετε πραγματικά. Επίσης ο στόχος θα πρέπει να ωφελεί εκτός από σας και τους γύρω σας και σε καμία περίπτωση να μην τους βλάπτει. Όταν ξεκαθαρίσετε τι θέλετε ακριβώς να ευχηθείτε, φανταστείτε τον εαυτό σας να βιώνει μια μέρα που η ευχή – στόχος θα έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Αν για παράδειγμα θέλετε περισσότερα χρήματα και αφθονία στη ζωή σας, φανταστείτε τι θα κάνατε μια μέρα που θα έχετε τα χρήματα που επιθυμείτε. Φανταστείτε με λεπτομέρειες πόσο όμορφα νιώθετε, τι προσφέρετε στον εαυτό σας και στους άλλους. Γράψτε κάπου το σενάριο αυτής της ημέρας σας να βλέπετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας σε μια ταινία. Φανταστείτε ότι την παρακολουθείτε στην τηλεόραση και κατόπιν μπείτε στην ταινία, ακριβώς όπως θα είστε εκείνη τη μέρα.

η συνέχεια... στην επόμενη ανάρτησή μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...