Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Το βάζο του πλούτου

Το βάζο του πλούτου είναι μια παλιά κινέζικη συνήθεια: οι ισχυρές οικογένειες κρατούσαν επί γενεές τεράστια βάζα γεμισμένα με σύμβολα του πλούτου, που απέτρεπαν στην καθεμιά να διατηρεί την οικονομική αλλά και την πολιτική της δύναμη. Αν θέλετε, μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε το δικό σας βάζο, ακολουθώντας είτε το κινέζικο στιλ είτε τις δικές σας αντιλήψεις για το τι μπορεί να αποτελέσει για σας μαγνήτη πλούτου.


Το βάζο του πλούτου, μπορεί να είναι οποιοδήποτε απλό ή περίτεχνο βάζο οποιουδήποτε μεγέθους το οποίο όμως θα πρέπει να είναι πρώτα απ όλα αδιαφανές (το περιεχόμενό του θα είναι ένα μυστικό ανάμεσα σε σας και την τύχη σας) και να κλείνει με καπάκι.

Το καπάκι αυτό το σκεπάζετε επιπλέον με 5 πανάκια που τα δένετε γύρω από το στόμιο με 5 κορδελάκια και τα μεν και τα δε στα χρώματα κόκκινο, πράσινο, κίτρινο μπλε και άσπρο που συμβολίζουν τα 5 στοιχεία: Ξύλο, Φωτιά, Γη, Μέταλλο και Νερό.

Τι θα περιέχει το βάζο σας:

  1. Λίγο χώμα που συμβολίζει τα θεμέλια, τη βάση του πλούτου.
  2. Πέντε μικρούς κρυστάλλους για προσέλκυση πλούτου: όμοιους ή διαφορετικούς μεταξύ τους όπως ζιργκόν, αβεντουρίνη, οπάλιο, περίδοτο, σπινέλιο, τουρμαλίνη.
  3. Έξι μικρές κρυστάλλινες μπάλες για αρμονία στην οικογένεια.
  4. Εννέα νομίσματα του φενγκ σούι (με την τετράγωνη τρύπα στο κέντρο).
  5. Ένα μικρό λουκέτο με κλειδάκι που «κλειδώνει» τον πλούτο σας για να μην έχετε απώλειες.
  6. Ένα χρυσό κόσμημα μιας και ο χρυσός είναι το κατεξοχήν σύμβολο πλούτου.
  7. Αληθινά χρήματα, μεταλλικά ή χαρτονομίσματα σε ευρώ ή άλλο νόμισμα σύγχρονο ή παλιότερο.
  8. Οι κινέζοι τοποθετούν στα περιεχόμενα του βάζου και ένα αγαλματάκι των θεών του πλούτου, του Τσάι Σεν, που συχνά απεικονίζεται καθισμένος σε μια τίγρη, ή του Κουαν Κουνγκ, που με την αγριωπή μορφή του βοηθά να ξεπερνά κανείς τις αντιξοότητες. Εννοείται οι αυτοί μπορούν να αντικατασταθούν από ένα θρησκευτικό σύμβολο που έχει σημασία για εσάς, όπως ένα φυλαχτό, σταυρουδάκι ή μια μικρή εικόνα. Αυτά πρέπει να τοποθετηθούν μέσα στο βάζο προς την πλευρά που κοιτά στο εσωτερικό του σπιτιού.

Σε όλα αυτά, μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε, κατά τη γνώμη σας εκπροσωπεί τον πλούτο και την ευημερία που θέλετε να αποκτήσετε. Απλώς το βάζο σας πρέπει – για ευνόητους λόγους – να γεμίσει μέχρι το χείλος του!


Πηγή: περιοδικό Άστρα κι Όραμα (δυστυχώς δεν έχω στοιχεία του συγγραφέα του άρθρου μιας και το βρήκα σε απόκομμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...