Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Χειμερινό Ηλιοστάσιο ή Η μέρα που πιάνουν οι ευχές!

Έχετε μια ευχή που θέλετε πολύ να πραγματοποιηθεί? Το χειμερινό ηλιοστάσιο είναι η καλύτερη μέρα για να την εκφράσετε και να ξεκινήσει η διαδικασία για την πραγματοποίησή της. Ακολουθήστε την τεχνική που μας προτείνει ο Άγγελος Βιαννίτης σε ένα παλιότερο άρθρο γνωστού περιοδικού και … έχετε εμπιστοσύνη: το Σύμπαν είναι με το μέρος σας…

Η πιο μεγάλη νύχτα.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο τοποθετείται συνήθως μεταξύ της 21ης και 22ας Δεκεμβρίου. Είναι η πιο μεγάλη νύχτα του έτους, αφού την επόμενη μέρα ο ήλιος ανατέλλει μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα και δύει μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, που σημαίνει ότι το φως της ημέρας αρχίζει να μεγαλώνει σταθερά μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο, τον Ιούνιο, που ξεκινά η αντίθετη πορεία. Η περίοδος αυτή θεωρείται η πλέον κατάλληλη για νέα ξεκινήματα που θα είναι συντονισμένα με τους κοσμικούς νόμους και θα ακολουθήσουν την πορεία του ήλιου. Αυτό το ξεκίνημα ο νέος πολισμός το έχει συνδέσει με την Πρωτοχρονιά και τον ερχομό του νέου έτους, παλιότερα όμως θεωρούσαν ότι η καλύτερη αρχή είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο. Σαν να ανοίγει το σύμπαν ένα παράθυρο προς την ανθρωπότητα και οποιαδήποτε ευχή υλοποιείται στο διάστημα που απομένει μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο.

Μια παλιά ιστορία

Οι μέρες γύρω από το χειμερινό ηλιοστάσιο έως και τις αρχές του Γενάρη είναι από τις αρχαιότερες εορταστικές περιόδους των ανθρώπων. Πολύ πριν από την έλευση του χριστιανισμού, οι περισσότερες θρησκείες είχαν τοποθετήσει σε αυτή την περίοδο τη γέννηση των θεών τους. Οι αρχαίες γιορτές χαρακτηρίζονται από τα ίδια έθιμα που υπάρχουν σήμερα σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο. Ο στολισμός των δέντρων, τα φώτα, τα δώρα και οι λιτανείες ήταν πρακτικές που τιμούσαν τη γέννηση του φωτός.

Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε.

Στην περίοδο των γιορτών λοιπόν, υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία, μια εξαιρετική δυνατότητα που μπορούμε όλοι να εκμεταλλευτούμε. Εν μέρει το κάνουμε, βάζοντας στόχους για την καινούρια χρονιά, δίνοντας υποσχέσεις στον εαυτό μας με ανανεωμένη αισιοδοξία και προσμονή. Τώρα βέβαια πόσες από αυτές τις υποσχέσεις γίνονται τελικά πράξη και πόσα καινούρια ξεκινήματα έχουν αποτέλεσμα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Δεν χρειάζεται μόνο απόφαση για να ξεκινήσουμε. Είναι επίσης απαραίτητο να μείνουμε σταθεροί στους στόχου και να μην αλλάξουμε γνώμη στα μισά του δρόμου. Να έχουμε την αναγκαία επιμονή και υπομονή έως ότου πραγματοποιηθούν οι προσδοκίες μας. Δεν αρκεί λοιπόν το φύτεμα ενός σπόρου, χρειάζεται και κατοπινή φροντίδα για να μεγαλώσει.

Αυτή την περίοδο, το Σύμπαν είναι δεκτικό, αλλά δεν πιάνουν όλες οι ευχές. Το χώμα στο χωράφι δηλαδή είναι αφράτο και τρυφερό αλλά χρειάζεται ο κατάλληλος σπόρος και η ανάλογη τεχνική για το φύτεμα. Σας δίνουμε μια τεχνική για να κάνετε την ευχή σας με τέτοιον τρόπο ώστε να είστε σίγουροι ότι το Σύμπαν θα ανταποκριθεί.

συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...