Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Χειμερινό Ηλιοστάσιο 2009

21/12/2009

Ανατολή 7:37

Δύση 17:09

Σελήνη κενή πορείας: 14:54 έως την άλλη μέρα (όταν η σελήνη είναι κενή πορείας, σημαίνει ότι κάνει μετάβαση από το ένα ζώδιο στο άλλο και είναι ένα κενό διάστημα σε αυτή τη μετάβαση - θεωρείται μια αρνητική περίοδος για σχέδια και ξεκινήματα).

Σελήνη 5 ημερών στον Υδροχόο.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Νέα Σελήνη πριν τη πρώτη φάση

Να θυμίσω επίσης τη Νέα Σελήνη στις 16/12 στις 14:02, μια πολύ καλή ευκαιρία για αποτοξίνωση πριν το 1ο στάδιο..

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα σελήνη και μεθόδους αποτοξίνωσης θα βρείτε στο http://selinistizoimas.blogspot.com/.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Χειμερινό Ηλιοστάσιο 2009

Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο για φέτος (2009) θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου 19:45.

Αυτό σημαίνει ότι το ιδανικό είναι να ξεκινήσει η προετοιμασία (1ο στάδιο) στις 18 Δεκεμβρίου.

Είμαι σίγουρη ότι φέτος η ευχή σας θα πραγματοποιηθεί!

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Χειμερινό Ηλιοστάσιο - 2ο και 3ο στάδιο διαδικασίας.

η συνέχεια...

2ο Σταδιο
Το φύτεμα του σπόρου


Την τέταρτη ημέρα θα ξυπνήσετε και κάνετε διαλογισμό ακριβώς την ώρα της ανατολής . Η όλη διαδικασία δεν κρατάει πάνω από 20 λεπτά.

1. Καθίστε σε μια καρέκλα φορώντας ζεστά και χαλαρά ρούχα. Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε βαθιές αναπνοές. Αν γνωρίζετε κάποιες τεχνικές χαλάρωσης και διαλογισμού, εφαρμόστε τις. Αρκεί να μπείτε σε κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης.

2. Φανταστείτε ότι περπατάτε ξυπόλητοι σε ένα λιβάδι. Νιώστε τη γη κάτω από τα πόδια σας. Τι βλέπετε? Ποιες μυρωδιές υπάρχουν? Τι ακούτε? Μην εστιάζετε σε κάτι συγκεκριμένο. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο.

3. Φανταστείτε ότι κολυμπάτε στη θάλασσα. Τι θερμοκρασία έχει το νερό? Βουτήξτε μέσα και κοιτάξτε γύρω σας. Πως αισθάνεστε? Νιώθετε το νερό στο δέρμα σας?

4. Φανταστείτε ότι βρίσκεστε στην κορυφή ενός λόφου. Αισθανθείτε τον αέρα που φυσά. Ανοίξτε τα χέρια σας. Πως νιώθετε το άγγιγμα του αέρα στο σώμα σας?

5. Φανταστείτε να πλησιάζετε το ήλιο. Είστε απόλυτα ασφαλείς και νιώθετε όμορφα. Δείτε και νιώστε τον εαυτό σας να μπαίνει μέσα στον ήλιο. Είστε απόλυτα προστατευμένοι , αλλά μπορείτε να δείτε και να νιώσετε την αιώνια φλόγα

6. Φανταστείτε ότι βρίσκεστε στο διάστημα. Το χρώμα του κενού ουρανού δεν είναι μαύρο αλλά βαθύ μπλε, ίσως λίγο πριν από την ανατολή. Το μόνο που βλέπετε είναι το βαθύ μπλε κενό Διάστημα.

7. Σε αυτό το σημείο γεμίστε το κενό Διάστημα με την ευχή σας. Δείτε το στόχο σας να πραγματοποιείται. Αυτό είναι όλο. Επιστρέψτε στο παρόν και ανοίξτε τα μάτια σας.


3ο Σταδιο
Φροντίδα

Για τις επόμενες 9 ημέρες, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε 5 λεπτά χρόνο για να χαλαρώσετε και να ξαναδείτε μόνο την ευχή – στόχο σαν να έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Το ιδανικό είναι να γίνεται την ώρα της ανατολής, αλλά δεν πειράζει αν το κάνετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Με θετικές προσδοκίες και κάνοντας τις κατάλληλες πρακτικές κινήσεις προς την επίτευξη του στόχου σας μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο θα δείτε την ευχή σας να πραγματοποιείται.

Εύχομαι ό,τι ευχηθείτε αυτές τις γιορτές... να βγει αληθινό!

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Χειμερινό Ηλιοστάσιο - η διαδικασία για να πιάσουν οι ευχές σας!

συνέχεια...

Η μέθοδος για την πραγματοποιήση των ευχών, απαιτεί 12 μέρες, από τις οποίες οι πρώτες 3 είναι για την προετοιμασία και οι υπόλοιπες 9 για την εκτέλεση, δηλαδή το φύτεμα του σπόρου και τη φροντίδα των πρώτων ημερών.


Το ιδανικό είναι να φυτέψετε το σπόρο την ανατολή της ημέρας του χειμερινού ηλιοστασίου. Η προετοιμασία ξεκινάει 3 μέρες πριν. Μπορείτε, ωστόσο να φυτέψετε το σπόρο – ευχή οποιαδήποτε μέρα από τις 20 έως τις 25 Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία μοιράζεται σε 3 στάδια:

1. Προετοιμασία (3 μέρες)

2. Φύτεμα σπόρου (διαλογισμός 20 λεπτών περίπου)

3. Φροντίδα (9 διαλογισμοί των 5 λεπτών περίπου).


1ο Στάδιο
Προετοιμασία

Η φάση της προετοιμασίας είναι πολύ σημαντική και έχει να κάνει με το ξεκαθάρισμα του στόχου που θέλετε να πετύχετε και την κατασκευή του σπόρου – ευχής που θα φυτέψετε. Προετοιμάζεστε τρεις μέρες πριν σε τρία επίπεδα – σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό πριν προχωρήσετε στο φύτεμα του σπόρου, την τέταρτη μέρα.



Σωματικό: Στην ουσία πρόκειται για μια περίοδο νηστείας και αποχής από την ερωτική πράξη. Αυτές τις μέρες δεν θα φάτε κρέας ή ψάρι και θα κάνετε απαραίτητα ένα καλό μπάνιο καθαρισμού κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Γενικά δηλαδή θα φροντίζετε την αγνότητα και την καθαριότητα του σώματός σας.

Συναισθηματικό: Σε αυτό το επίπεδο είναι σημαντικό να ελέγχετε τα συναισθήματά σας. Μην κάνετε παρέα με άτομα που σας θυμώνουν ή σας εκνευρίζουν και μην μπλέκετε σε ψυχοφθόρες καταστάσεις. Αν γίνεται, φροντίστε να πάτε κάπου όπου μπορείτε να είστε ήρεμοι και να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και την προετοιμασία. Και εδώ ο κανόνας είναι να φροντίσετε την καθαρότητα του συναισθηματικού σας κόσμου, να διώξετε από μέσα σας οτιδήποτε βαραίνει την καρδιά σας. Αν είναι δυνατόν συγχωρέστε αυτούς που σας έχουν πληγώσει και ζητήστε (έστω και νοητικά) συγχώρεση από αυτούς που πληγώσατε εσείς. Μην ξεχάσετε να πείτε ένα ευχαριστώ και να εκφράσετε την αγάπη σας σ’ εκείνους που σας αγαπούν και σας στηρίζουν.

Νοητικό: Σε αυτό το επίπεδο εντάσσεται όχι μόνο η καθαρότητα και η θετική κατεύθυνση της σκέψης σας, αλλά και η προετοιμασία της ευχής – σπόρου. Η προσευχή και η θετική σκέψη είναι απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας. Η ευχή σας θα είναι ένας στόχος που θέλετε να πετύχετε πχ αφθονία ή υγεία. Ο στόχος θα πρέπει να έχει νόημα για σας και να μην περιλαμβάνει επιθυμίες και απατήσεις άλλων ατόμων που δεν τις θέλετε πραγματικά. Επίσης ο στόχος θα πρέπει να ωφελεί εκτός από σας και τους γύρω σας και σε καμία περίπτωση να μην τους βλάπτει. Όταν ξεκαθαρίσετε τι θέλετε ακριβώς να ευχηθείτε, φανταστείτε τον εαυτό σας να βιώνει μια μέρα που η ευχή – στόχος θα έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Αν για παράδειγμα θέλετε περισσότερα χρήματα και αφθονία στη ζωή σας, φανταστείτε τι θα κάνατε μια μέρα που θα έχετε τα χρήματα που επιθυμείτε. Φανταστείτε με λεπτομέρειες πόσο όμορφα νιώθετε, τι προσφέρετε στον εαυτό σας και στους άλλους. Γράψτε κάπου το σενάριο αυτής της ημέρας σας να βλέπετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας σε μια ταινία. Φανταστείτε ότι την παρακολουθείτε στην τηλεόραση και κατόπιν μπείτε στην ταινία, ακριβώς όπως θα είστε εκείνη τη μέρα.

η συνέχεια... στην επόμενη ανάρτησή μας...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...